Λεοφωρεια

Manchester Bus Η συγκοινωνία είναι σε ιδιωτικά χέρια.

Το “Oxford Road corridor” είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος λεοφωρειόδρομος της Ευρώπης. Αρχίζει από την Oxford Street στο κέντρο, η οποία μετατρέπεται σε Oxford Road και μετά σε Wilmslow Road, και τελειώνει στο Parrs Wood, East Didsbury. Τα λεοφωρεία σε αυτόν τον δρόμο είναι πάμπολλα και τρέχουν 24 ώρες το 24ωρο.ο

Ο “Oxford Road corridor” περνάει από τις παρακάτω περιοχές:

  • Κέντρο
  • Rusholme (Curry Mile)
  • Fallowfield
  • Withington
  • Didsbury

Σε άλλες περιοχές εκτός των παραπάνω, τα λεοφωρεία συνήθως δεν είναι 24ωρα, και μετά τις 8 το βράδυ γίνονται πολύ αραιά.

Εισιτήριο αγοράζετε μέσα στο λεοφωρείο αν πρόκειται για one-way ή return (με επιστροφή). Το κόστος εξαρτάται από την απόσταση, οπότε πρέπει να πείτε στον οδηγό πού πάτε.Υπάρχουν εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια εισιτήρια, που μπορείτε να βγάλετε online ή με μια επίσκεψη στο Travelshop της TfGM.

Κάποια εβδομαδιαία και μηνιαία εισιτήρια μπορείτε να τα βγάλετε και μέσα στο λεοφωρείο ζητώντας τα από τον οδηγό. Το κόστος και η διαθεσιμότητα εξαρτώνται από την εκάστοτε εταιρεία – και βγάζοντας ένα εισιτήριο για μία εταιρεία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λεοφωρεία μόνο της ίδιας εταιρείας (π.χ. η Stagecoach έχει διαφορετικά εισιτήρια από την Finglands).

Τέλος υπάρχει και το SystemOne που είναι ενιαίο εισιτήριο για όλα τα λεοφωρεία ανεξαρτήτως εταιρείας, αλλά βέβαια κοστίζει ακριβότερα.